Om Øko Cafeteriet

Vi glæder os til at se dig i Svendborgs hyggelige cafeteria i hjertet af den gamle købstad. Vi byder på økologisk morgenmad, brunch, frokost og aftenmåltider, sodavand, øl, kaffe, te, cider, spansk vin og lækker hjemmebagt kage til dig, der værdsætter den gode stemning, cafélivet, det nære og særligt dét at sætte tænderne i noget rigtig godt.

Er du viking, vegetar eller veganer?

Vi præsenterer et lille menukort med stor omtanke. Øko Cafeteriet serverer god mad lavet fra bunden – bl.a. klassikeren Philly Cheese Steak Sandwich i flere forskellige varianter: med lokalt produceret oksekød, vegetarisk, vegansk, low carb og glutenfri.

Vi tilbereder maden med stor kærlighed og går all in på økologi. Uanset om du foretrækker lækre, friske grøntsager eller også ynder et godt stykke kød, får du en god madoplevelse hos os. Du bestemmer…

Cafeteria med skøn udsigtsterrasse

Peger barometret den rigtig vej, nyder du selvfølgelig vores økologiske køkken på den skønne terrasse med udsigt til det maritime Svendborg. Gæster du byen som lystsejler, skal du mindre end en sømil op af Havnetrappen, der i kort gåafstand fra lystbådehavnen forbinder by og havn. Og her finder du os.

Mad ud af huset

Søger du en ny kreativ cater i Svendborg? Vi skræddersyr indbydende forplejning med god mad til din fest eller dit næste møde, kursus og konference. Nemt, lækkert og øko.

Se vores TO GO menu eller spørg personalet i disken om de mange muligheder…

Fokus og filosofi

  • Friske økologiske råvarer af høj kvalitet
  • Giftfri, nærende måltider med fokus på den gode smag
  • Lokale leverandører primært fra Fyn og Thy
  • Bæredygtighed, friland og dyrevelfærd
  • Nærvær, samvær og samhørighed

Et økologisk cafeteria med friske krydderurter fra eget landsted

Kun økologiske leverandører

Hvem leverer varer? Øko Cafeteriet samarbejder blandt andet med det økologiske gartneri Holistia, Gundestrup Mejeri, Økomølleriet Kragegaarden, ASA Spice og mange flere. Friske krydderurter og bær er fra egen økologiske have.

Drikkevarerne leveres af Økologisk Vinimport og Real Drinks. Ikke mindst byder vi på Økologisk Thy Pilsner fra Thisted Bryghus, som er kåret til Danmarks bedste pilsner i magasinet Smag & Behag.

Al emballage til take away og to go kommer fra Plant2plast, og er 100% biologisk nedbrydelig.

Læs mere om Øko Cafeteriets økologiske leverandører, hvem de er og hvad de står for.

Hvad er et cafeteria?

Et cafeteria er en restaurant, café eller kantine med selvbetjening og tegner et spisested med et begrænset udbud af mad og drikkevarer.

Stammer fra det spansk-amerikanske cafetería eller cafétería, som oprindeligt betyder kaffehus. De første cafeterier opstår i Los Angeles i 1800-tallet i forlængelse af de serveringstraditioner, der følger med de mexikanske immigranter. Cafeterier bliver kendt og udbredt i Danmark i 1950’erne og frem.