Hvem leverer varer?

Cafeteriet bruger kun økologiske leverandører

Øko Cafeteriet værner om bæredygtighed og får udelukkende varer fra økologiske leverandører. De mange røde Ø´er, der stråler rundt på hylderne, lager, frys og køl, garanterer råvarernes renhed og gode smag.

Her kan du læse løst og fast om de enkelte leverandører, som med al respekt er oplistet alfabetisk. Er din interesse stor og nysgerrigheden pirret, finder du link til deres respektive websites, så du kan dykke ned i de mange spændende økologiske og bæredygtige virksomheder….

 

Økologiske leverandører - ASA Krydderier logo

ASA Krydderier

Købehavnske ASA leverer økologiske krydderier til Øko Cafeteriet. Krydderierne er bæredygtige og af høj kvalitet, og opkøbt direkte af producenterne for en ordentlig pris. Af krydderierne udvælger ASA kun de bedste til kværn, blanding og løsvægtsalg. ASA udtales asha og er hindi for ordet håb.
|  www.asaspice.dk

 

Brødkompagniet

Kasper fra Brødkompagniet i Brogade her i Svendborg leverer økologiske kager og brød til Øko Cafeteriet, når vi har for travlt og ikke kan følge med selv. Alle brød fra Brødkompagniet er bagt på surdej, som tilfører brødet en skøn, karakteristisk og let syrlig smag.
|  www.brødkompagniet.dk

 

Økologiske leverandører - Colombani Organic logo

Colombani Organic

Colombani leverer økologiske nødder, mandler og frø til Øko Cafeteriet. Colombani skriver: ‘Økologiske nødder er moderne og har dermed været det utroligt længe efterhånden, hvis man tror på de historikere, som mener, at nødder var en stor del af den menneskelige kost for over 750.000 år siden’. Colombani startede sit økologiske eventyr i 2014.
|  www.colombani.dk

 

Grøn Fokus

Grøn Fokus leverer økologiske og biodynamiske grøntsager plus tørvarer og andet godt til Øko Cafeteriet. Grøn Fokus fortæller, at de har et bredt og tæt netværk af danske og udenlandske producenter og samarbejdspartnere, der sikrer en stor forsyningssikkerhed året rundt. Grøn Fokus finder, køber og sælger økologiske fødevarer af høj kvalitet. Fra hele verden til hele landet. Fra de fineste vanillestænger dyrket på Madagaskar til massive fodergulerødder gravet op af den sjællandske muld.
|  www.gronfokus.dk

 

Økologiske leverandører - Gundestrup Mejeri og Bryghus Sydfyn logo

Gundestrup Mejeri og Bryghus

Blandt vores mange økologiske leverandører, står Gundestrup Mejeri for ost til Øko Cafeteriets vikinge- og vegetarretter. Mejeriet specialiserer sig i gamle danske oste af økologisk mælk efter gode håndværksmæssige principper og fine opskrifter. Gundestrup fun fact: Producerer ost af 5 ton mælk pr. uge, er især kendt for den ypperlige rygeost og så brygger de i øvrigt rigtig god øl. Du finder Gundestrup nordvest for Vester Skerninge på Sydfyn og gårdbutikken er bestemt et besøg værd.
|  www.mejeri-bryg.dk

 

Økologiske leverandører - Holistia Økologisk gartneri og gårdbutik Fyn logo

Holistia økologisk gartneri og gårdbutik

Holistia leverer økologiske grøntsager og frugt til Øko Cafeteriet. Lækre, fynske og friske. Gartneriet, der har eksisteret siden 1987, har tilhørende gårdbutik og ligger udenfor Odense. Drives blandt andet af Anders Christian Mortensen.
|  www.holistia.dk

 

Jacob Kongsbak Lassen

Jacob Kongsbak Lassen leverer torskeloins til Øko Cafeteriet. Jacob Kongsbak Lassen, grundlagt i 1883, er en specialiseret familievirksomhed, Kongelig Hofleverandør og nu drevet af 3., 4. og 5. generation.
|  www.kongsbakfisk.dk

 

nordfra.com logo

Nordfra

Nordfra leverer lækker mørk sej til Øko Cafeteriets fiskeretter. Nordfra er baseret på bæredygtigt fiskeri og forklarer selv, at det sunde nordatlantiske vandmiljø i farvandet omkring Færøerne kombineret med det skånsomme fiskeri betyder, at fiskene har haft det godt, er mere kødfulde og smager bedre. Og at de selvfølgelig er helt fri for pesticider og antibiotika. De fleste fisk, som Nordfra sælger, bliver fanget på krog på langliner, som er meget bedre for både dyrevelfærd og for smagen.
|  www.nordfra.com

 

Pacari Chocolate

Pacari Chocolate leverer chokokade til Øko Cafeteriet. Pacari Chocolate er et Ecuadoriansk familieejet firma, dedikeret til at lave den højeste kvalitet af økologisk chokolade i verden. Pacari er baseret på socialt og miljømæssigt bæredygtige principper for at sikre, at chokoladeproduktionen understøtter lokalsamfundets og landets trivsel. Den økologiske chokolade indeholder kun nøje udvalgte ingredienser
og er udelukkende fremstillet i Ecuador.
|  www.pacarichocolate.dk

 

Økologiske leverandører - Plant2plast logo

Plant2plast

Plant2plast leverer emballage til Øko Cafeteriets to go. Plant2plast specialiserer sig i engangsemballager af naturens egne materialer – så som sukkerørsfibre og palmeblade. Et sikkert og miljørigtigt alternativ til konventionelle plasticemballager.
|  www.plant2plast.dk

 

Økologiske leverandører - Real Drinks logo

Real Drinks

Real Drinks leverer sodavand, vand, lemonade, cider og øl til Øko Cafeteriet. Real Drinks vægter den store smag og har et helt unikt sortiment af økologiske læskedrikke – både fra omhyggeligt udvalgt import fra udlandet, og fra danske producenter, der lever op til Real Drinks høje kvalitetskrav. Vi har rigtig god erfaring med virksomheden, som er grundlagt i 2010 og som tidligere leverede økologiske drikkevarer til Kok&Rul.
|  www.realdrinks.dk

 

Økologiske leverandører - Skarø Is Sydfynske Øhav logo

Skarø Is

Is fra Skarø gør en verden til forskel og leverer udsøgt dessert til Øko Cafeteriet. Den sydfynske goumet-is er økologisk, baseret på sukkertang og birkesaft tappet fra birketræer på Skarø og Avernakø, og øvrige danske kvalitetsråvarer. Skarø huser 27 beboere og er en lille ø i øhavet blot en halv times sejlads fra Svendborg. Du kan nyde den skønne is i sommerperioden i Øko Cafeteriet.
|  www.isfraskaroe.dk

 

Økologiske leverandører - Skiftekær Økologi logo

Skiftekær Økologi

Skiftekær Økologi leverer grøntsager og frugt til Øko Cafeteriet. Gården Skiftekær har været økologisk dyrket siden 1998 og ligger på vestsiden af Tåsinge tæt på øhavet. Slægtsgården, som kan føres tilbage til familiens aner, drives af to erfarne økologer, Marie og Peter, der har arbejdet med økologi siden 1983. Klimaet på Vesttåsinge er særdeles velegnet til at dyrke svampefølsomme afgrøder som kartofler, løg og jordbær.
|  www.skiftekaer.dk

 

Økologiske leverandører - Solhjulet A/S

Solhjulet A/S

Solhjulet leverer blandt andet bønner, linser og eddike til Øko Cafeteriet. Solhjulet A/S er grundlagt i 1972 af Niels Ebbe med formål at formidle biodynamiske og økologiske fødevarer. I dag ejer HCH Gruppen Solhjulet, der fortsat drives selvstændigt som en 100% økologisk og bæredygtig virksomhed. Alt til fælles gavn og økologisk glæde, som de skriver…
|  www.solhjulet.dk

 

Økologiske leverandører - Strynø Frugthave logo

Strynø Frugthave

Strynø Frugthave leverer Mettes Most til Øko Cafeteriet. Strynø ligger smukt i Det Sydfynske Øhav, og mosten, der varierer fra år til år, sælges lokalt på markeder og i vejboder. Fås traditionelt og i varianter med bl.a. rose og mynte. Mosten smager skønt og produceres af økologiske æbler fra Mettes egen økoplantage.
|  www.strynoefrugthave.dk

 

Økologiske leverandører - Thisted Bryghus logo

Thisted Bryghus

Thisted Bryghus leverer øl til Øko Cafeteriet. Bryghuset, der har langt over 100 års solid erfaring med ølbryg, er kendt i hele landet for det gode, velsmagende øl og har lagt sig i spidsen i den danske ølrevolution, der har bølget de sidste dekader. Øko Cafeteriet serverer Øko Thy Pilsner perlende kold – både på flaske og fra fad. Den er, som navnet antyder, økologisk og desuden kåret i test af eksperter fra Smag & Behag som Danmarks bedste pilsner.
|  www.thisted-bryghus.dk

 

Økologiske leverandører - Økologisk Vinimport Svendborg logo

Økologisk Vinimport

Økologisk Vinimport leverer vin og lækker økologisk olie til Øko Cafeteriet. Klaus Holm står i spidsen for det svendborgensiske importfirma, der henter lækker og velsmagende økologisk og sågar biodynamisk vin hjem fra Katalonien i Spanien. Hos Øko Cafeteriet kan du nyde den økologiske Petin Bernat fra vingården Oller del Mas, Pla del Bages – både rødvin og hvidvin.
|  www.økologiskvinimport.dk

 

Økologiske leverandører - Økomølleriet Kragegaarden Fyn logo

Økomølleriet Kragegaarden

Økomølleriet Kragegaarden leverer mel til Øko Cafeteriet, som de selv maler af korn, som de også selv dyrker på den biodynamiske gård. Herunder den gamle hvedesort, Ure, den gamle rugsort, Petkus og ikke mindst den ældgamle spelt, der har været dyrket siden 2000 år f.v.t. og som mange glutenallergikere alligevel tåler. Alt i alt friskmalet mel med traditioner.
|  www.kragegaarden.dk